‘Lou’- Om een lang verhaal kort te maken, door Armand Houben

Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds bijna tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Het boek Lou, om een lang verhaal kort te maken werd geschreven door Armand Houben en gaat over zijn goede vriend Lou Wijngaard. Ondanks het leeftijdsverschil van meer dan 34 jaar ontwikkelde zich tussen hen, na een toevallige ontmoeting in 2005, een warme vriendschap. Achter de joviale verschijning van de Maastrichtse Lou bleek zich een trauma schuil te houden dat Armand langzamerhand samen met Lou ontrafelde en dat hij uiteindelijk op papier mocht zetten. Opdat het niet verloren gaat.

Lou, om een lang verhaal kort te maken door Armand Houben

Het boek vertelt het verhaal van Lou’s jeugd als Joodse jongen, de dood van zijn vader in Auschwitz, de onderduik, het oppakken van de draad na de oorlog en zijn persoonlijke worsteling met het gewone leven. Lou hield dit trauma grotendeels verborgen voor zijn omgeving. Maar was uiteindelijk opgelucht alles te kunnen delen, als eerste met zijn vriend Armand. Via zijn biografie deelt hij het hele verhaal nu ook met anderen, waaronder zijn kinderen.

In het licht van deze biografie worden na 18 september meerdere lezingen gehouden. Over o.a. de Jodenvervolging in Maastricht, Limburg en het verzet. De eerste zal zijn op 15 oktober en wordt verzorgd door historici, te weten de heren Fred Cammaert en Herman Van Rens. Meer informatie daarover vindt u binnenkort op de website: www.boekengalerijwasdom.nl.

Deel dit artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Scroll naar top
Skip to content