Cursus Duurzaam Digitaal Erfgoed

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Digitaal is het nieuwe normaal, maar dat geldt helaas nog niet voor veel van ons erfgoed. Dat bevindt zich vaak nog in archieven, zorgvuldig bewaard diep achter gesloten deuren, daar wacht het erfgoed geduldig op digitalisering. Op dit punt timmert het HCL momenteel hard aan de weg en draagt zo actief bij aan de toekomstige digitale beschikbaarheid van de LimburgCollectie.

Daarmee is het HCL niet de enige collectiebeherende instelling in Limburg, laat staan in Nederland. Er zijn veel beheerders van kleine en middelgrote erfgoedcollecties. Die beheerders kunnen vanaf dit voorjaar deelnemen aan de cursus Duurzaam Digitaal Erfgoed. Deze cursus wordt door onze partners bij de Universiteit Maastricht samen met de Radboud Universiteit Nijmegen georganiseerd.

Digitalisering is dé manier om erfgoed openbaar te maken en te delen met belangstellenden. Het past ook in het huidige tijdsgewricht, waarin we steeds meer informatie digitaal tot ons nemen. Sterker nog, we verwachten vaak dat alles online toegankelijk is. Maar hoe speel je als erfgoedprofessional adequaat in op de digitale revolutie? In de vierdaagse cursus Duurzaam Digitaal Erfgoed krijgt u antwoord op deze vraag.

Meer informatie over (de opbouw van) de cursus Duurzaam Digitaal Erfgoed is te vinden op de website van de RU.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud