Iconografiecollectie LGOG online

Foto van Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

1.936 beelden telt de Limburgse Iconografiecollectie van het LGOG. Lang lagen die beelden verborgen op het Bureau van het Genootschap. Dankzij een uitgebreid digitalisatieproject zijn alle foto’s en informatie over bijna 5.000 historische figuren nu online te vinden: de iconografiecollectie van het LGOG staat online!

De Collectie Limburgse Iconografie betreft een grote collectie foto’s en negatieven van portretten van personen die bewaard worden in kastelen, landhuizen en musea in Nederlands en Belgisch Limburg. Deze collectie werd in 1975 door de Commissie Limburgse Iconografie samengesteld en gefotografeerd. De meeste portretten werden in de jaren ’70 in zwart-wit gefotografeerd. De collectie lag in eerste instantie bij het Historisch Centrum Limburg opgeslagen. In 2016 werd deze overgebracht naar het Bureau van het LGOG.

Alle 1.936 negatieven zijn gescand. De informatiekaarten die bij de stukken horen, met daarop genealogische informatie, zijn in het online collectieregistratiesysteem Nodegoat geplaatst. Het Historisch Centrum Limburg en het Sociaal Historisch Centrum Limburg hebben geholpen bij dit project. De beelden zijn te bekijken in de online database.

Iconografiecollectie LGOG online

Inmiddels heeft het LGOG van meerdere mensen een aantal beelden mogen ontvangen die nog niet in de online collectie te vinden waren. Heeft u beelden die u zou willen toevoegen? Of komt u informatie tegen die niet klopt? Laat het dan gerust weten via justinecamps@lgog.nl of c.huits@maastrichtuniversity.nl

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud