Alleen via onze website – boeken in de aanbieding!

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Weinig aandacht in onze PR kregen enkele van onze boeken, die daardoor wat langer ‘op de plank’ zijn blijven liggen. Deze kunt u tijdelijk, tot en met 31 januari 2023, met flinke korting (alleen) via onze website bestellen!

 

Omslag ‘Varia Historia’

Varia Historia – bijdragen over de geschiedenis van Parkstad

In deze bundel komen diverse historische bijdragen aan bod over veel besproken onderwerpen uit de geschiedenis van Parkstad, zoals de ‘sarcofaag’ van Simpelveld, de villa Imstenrade, het oude raadhuis van Heerlen en de schilderingen van Pierre-Michel de Lovinfosse in kasteel Amstenrade en zo meer. Meer info en bestellen Varia Historia – bijdragen over de geschiedenis van Parkstad – HET LAND VAN HERLE – nu in plaats van € 24,95 voor € 18,50.

Facetten uit de geschiedenis van het Land van Rode II

Op basis van gedegen bronnenonderzoek belichten de auteurs in dit boek de nederzettings- en bewoningsgeschiedenis, de rechtskundige en bestuurlijke status, de kalculen (kolengroeves), het feitelijke begin van de 80-jarige oorlog, naamkunde en dialect, de adellijke bewoners van huis Anstel en een verhandeling over een rechtszaak in de Franse tijd waarbij afscheid werd genomen van foltermethodes uit de eeuw ervoor. Meer info en bestellen Facetten uit de geschiedenis van het Land van Rode II – HET LAND VAN HERLE – nu in plaats van € 29,50 voor € 24,00.

De Lotgevallen van Josephine van Berghe; hoe een Heerlense notaris en zijn zoon in 1771 een uit Aken gevluchte non ontvoerden

De waar gebeurde geschiedenis gaat over een buitenechtelijk verwekte adellijke dame die gedwongen werd non te worden, maar vluchtte en later is ontvoerd door notaris Pelt en zijn zoon advocaat Pelt. Meer info en bestellen: De Lotgevallen van Josephine van Berghe – HET LAND VAN HERLE – nu in plaats van € 4,95 voor € 3,50.

De goede herder – Een geschiedenis van de parochie St. Laurentius te Voerendaal 1949-1999

De viering van het 950-jaar ‘Pauselijke kerkwijding St. Laurentiuskerk’ in 1999 was aanleiding voor een nieuwe historische uitgave, waarin de kerkwijding, het kerkgebouw en de parochie centraal staan. In zes hoofdstukken behandelen de auteurs de geschiedenis van de parochie in het licht van de historische ontwikkeling van oostelijk Zuid-Limburg tot en met de twintigste eeuw, de verschillende kerkgebouwen, de kerkschatten en de personae, pastoors, kapelaans en rectors die in de loop der eeuwen aan de parochie verbonden waren. Herdruk. Meer info en bestellen: Een geschiedenis van de parochie St. Laurentius te Voerendaal 1949-1999 – HET LAND VAN HERLE – nu in plaats van € 13,80 voor € 9,80.

Nog steeds in de aanbieding

We moeten nog naar dat land reizen– van € 21,95 voor € 14,50
Leven rondom een synagoge – van € 29,90 voor € 24,95
Voor brood en vrijheid – Honderd jaar Polen in Zuid-Limburg 1900-2000 – van € 11.12 voor € 2,5

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud