Heerlen ondergronds, aflevering 2 Meer ontdekkingen uit de Koude Oorlog

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

In de serie Heerlen Ondergronds nemen we je mee op ondergrondse ontdekkingsreis in de Heerlense geschiedenis! Deze resten zijn, zonder dat je het misschien doorhebt, recht onder je neus terug te vinden. Samen met creatieve alleskunner Merlijn Huntjens en verschillende experts gaan we op pad om bijzondere historische plekken aan het daglicht te brengen.

In de tweede aflevering van Heerlen Ondergronds gaat de zoektocht naar de Koude Oorlog door. Er is immers zo veel in Heerlen te ontdekken over deze periode. We gaan nog dieper in op de schuilkelders in de Q-Parkgarage van het Van Grunsvenplein. Daarnaast krijgen we een uniek kijkje in de schuilkelders in het ABP (nu APG). Daar vinden we onder andere het originele luchtalarm.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud