Mini-expositie ‘Mijn & Milieu’ bij het HCL Maastricht

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Momenteel is de mini-expositie ‘Mijn & Milieu’ te zien op onze vestiging in Maastricht. De expositie is samengesteld door Afra de Mars, met ondersteuning van Sterre Boessen en Andrea Peeters van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg. Vier vitrines bespreken de milieugeschiedenis van de mijnbouw. De thema’s zijn: van vervuilde beken tot groene mijnsteenbergen en van mijnschade tot stofplagen. 

Belangstellenden kunnen de expositie bezoeken tijdens de openingsuren van de studiezaal: dinsdag t/m donderdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud