Nieuws van het Historisch Centrum Limburg

Foto van Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .
Notariële akten Maastricht online

In het kader van Digitale Taken Rijksoverheid (DTR) is een groot aantal inventarisnummers gescand van archieftoegang 20.241 Notarissen ter standplaats Maastricht, 1544-1842. De komende tijd worden er steeds stap voor stap scans toegevoegd. Houd archieven.nl dus in de gaten!

Historisch Centrum Limburg, Notarissen ter standplaats Maastricht (code 20.241), inv. nr. 2

Aangepaste voorwaarden Digitalisering op Verzoek

Op 26 april 2024 zijn de medewerkers en vrijwilligers van HCL begonnen met Digitalisering op Verzoek. Deze dienst werd op 29 mei officieel gelanceerd. In 2,5 maand tijd zijn ruim 500 aanvragen verwerkt. Daarmee kunnen we wel stellen dat deze dienst een groot succes is!

Het aantal aanvragen is zo groot dat de verwerkingstermijn ondertussen 10 dagen is. Ook zal het aantal “scanuren” de komende tijd minder zijn in verband met de vakantieperiode. Om de scanoperators te ontzien en om de huidige werkvoorraad weg te werken, zullen zij daarom van 8 juli tot en met 18 augustus het maximum aantal scanaanvragen dat in totaal per dag kan worden aangevraagd beperken. Uiteraard blijft ernaar streven iedereen zo snel mogelijk van dienst te zijn.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud