Laden Evenementen

  

In het kader van de Dagen van het Kasteel vinden er op Kasteel Hoensbroek  diverse activiteiten plaats.

Kasteel Hoensbroek
Vrijdag 17 mei

– Lezing en korte rondleiding 14.00-15.00 uur
Lezing ‘Aan tafel in het Kasteel’. Wat is er nodig om elke dag alle inwoners van het Kasteel te voeden? Wat aten de  mensen en waar kwam het vandaan Altijd overvloedige maaltijden? Seizoensgebonden producten en kliekjes, smaakmakers uit de regio en van ver. Met andere woorden: diverse aspecten uit de voedselcultuur van het Kasteel.
– 15.15-16.00 uur Korte Highlight tour door het Kasteel met de nadruk op het thema ‘Aan tafel’. Bezoek de prachtig ingerichte eetzalen van het Kasteel en neem een kijkje in de kasteelkeuken. De kasteelgids vertelt verhalen over de bakstoel, het servies van de Familie van Hoensbroek en het kotsgat! Gratis na reguliere entree Aanmelden noodzakelijk via reserveringen@kasteelhoensboek.nl

Zaterdag 18 mei

– Lezing met proeverij en uitgebreide rondleiding 11.00-12.00 uur. Lezing ‘Aan tafel in het Kasteel’ met proeverij van vijf verschillende gerechtjes Wat is er nodig om elke dag alle inwoners van het Kasteel te voeden? Wat aten de mensen en waar kwam het vandaan Altijd overvloedige maaltijden? Seizoensgebonden producten en kliekjes, smaakmakers uit de regio en van ver. Met andere woorden: diverse aspecten uit de voedselcultuur van het Kasteel.
– 12.30-14.00 uur Thema rondleiding door het Kasteel met de nadruk op het thema ‘Aan tafel’. Bezoek de prachtig ingerichte eetzalen van het Kasteel en neem een kijkje in de kasteelkeuken. De kasteelgids vertelt verhalen over de bakstoel, het servies van de Familie van Hoensbroek en het kotsgat! Kosten € 5,- pp bovenop de entree Aanmelden noodzakelijk via reserveringen@kasteelhoensboek.nl

Zondag en maandag 19 en 20 mei

– Ridderkampement van de Ridders van de Heerlijkheid Hoensbroek. Neem een kijkje in de veldkeuken van de ridders en zie wat zij aten. Om 13.00 uur vindt er een zwaardgevecht plaats.
– Ook de boogschutters van het Kasteel zijn van de partij. Zij geven demonstraties en uitleg en publiek krijgt zelf de kans met pijl en boog te schieten. Speciaal dit weekend is de workshop pijlen maken en een demonstratie hoe een historische boog wordt gemaakt.

Thema ‘Aan tafel’

De beleeftourgidsen nemen je mee op een reis door het kasteel. Deze keer zal er extra aandacht zijn voor ruimtes en objecten die te maken hebben met het thema ‘Aan tafel’. Onder de zuilen van het kasteel vind je een stand van het kruidenvrouwtje van het Kasteel waar je ziet hoe moederazijn werkt, mosterd wordt gemaakt en je kunt ruiken, proeven en voelen van- en aan diverse kruiden. Kijk voor meer informatie op www.kasteelhoensbroek.nl

 

 

Sacha Husken bezig met de bereiding van oude gerechten

Algemene informatie

De lezing en proeverij worden gegeven door ‘Toen ter tafel’. De culinaire tijdmachine van ToenTerTafel wordt aangedreven door Sacha Husken. Ze studeerde af in Archeologie en Erfgoedstudies (cum laude). Ze werkte enige jaren als beleidsmedewerker Archeologische Monumentenzorg.
Sinds 2009 is ze professioneel als kok werkzaam. Ze werkte in uiteenlopende bedrijven: een Zwitsers hotel, een biologisch-vegetarisch restaurant, een konditorei, als zzp-er voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers en als Middeleeuwse kokkin bij De Vrolicke Cockinnen. Ze heeft een uitgebreide ervaring met de dieetkeuken (vegetarisch, veganistisch, voedselallergieën). Met een specialisatie-opleiding Patisserie heeft ze haar keukenrepertoire nog verder uitgebreid. Sacha is niet alleen werkzaam in historische catering maar ook in de moderne keuken. Onder de naam Zoetzenzatie bereidt ze lunches, diners en speciaaltaarten.

 

 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud