Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus Artikelen schrijven op 26 november in Bocholtz

26 november @ 14:00 - 16:00

Veel mensen willen wel schrijven over een interessant historisch onderwerp maar weten niet hoe ze hun ervaringen of hun kennis op papier moeten zetten. Daarom wil Heemkundevereniging De Bongard deze aspirant auteurs een cursus Artikelen schrijven aanbieden.

Iedereen die kan schrijven kan ook een artikel schrijven!!

Heemkundevereniging De Bongard daagt je uit om dit bij hun te komen leren.
Het schrijven van een historisch artikel(tje)  kun je op 2 manieren aanpakken:
– een herinnering en/of bv een gedicht op papier zetten
– een stuk(je) schrijven aan de hand van (historisch) onderzoek.

Het eerste kan iedereen, eventueel met een beetje hulp. Daarmee start HKV De Bongard de cursus op zondagmiddag 26 november om 14 uur. De bijeenkomsten vinden plaats in Café Oud Bocholtz, Pastoor Neujeanstraat 11 te Bocholtz.

 

Werkwijze

Voorafgaand aan de eerste cursusmiddag krijgt elke deelnemer het verzoek om een klein verhaaltje, herinnering of gedichtje op een A4 te zetten en dit mee te nemen. In groepjes van 4 zullen de stukjes dan worden besproken, wat is er leuk aan, hoe is het geschreven en wat zou je eraan kunnen veranderen.
Na bespreking in de groep vragen wij iemand per groepje een samenvatting te geven van de stukjes. Hierna wordt door een ervaren schrijver, aan de hand van de gemaakte stukjes, adviezen geven over het schrijven van stukken. De beste en of leukste stukjes zullen in ons periodiek worden opgenomen.
Aan het slot van de schrijfmiddag wordt, in overleg, een vervolgbijeenkomst gepland om nog meer te leren van ervaren schrijvers. Na afloop van de cursus zal elke deelnemer in staat zijn leuke stukjes te schrijven.

Vervolg

Na afloop maken de begeleiders afspraken met de mensen die aangeven stukken te willen schrijven aan de hand van historisch onderzoek. De begeleiders kijken hierbij naar de kennis die de cursisten al hebben, welke behoefte zij hebben aan bijscholing, waar zij materiaal  kunnen vinden, hoe zij van de gevonden informatie een verhaal kunnen maken enz.

Iedereen, ongeacht het opleidingsniveau, kan aan deze cursus deelnemen. Geef je snel op, in ieder geval vóór 12 november a.s. via mail: debongard@hotmail.com

Wie nog nadere informatie wil of nog twijfelt, kan contact nadere informatie inwinnen. Dat kan bij Bert Havenith (06 46 37 70 43) of bij Theo Hoogers (06 29 15 22 67).

Gegevens

Datum:
26 november
Tijd:
14:00 - 16:00
Site:
www.debongard.nl

Organisator

Heemkundevereniging De Bongard

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud