Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing Paardengraf Borgharen op 1 maart in Stein

1 maart @ 19:30 - 21:30

€3,50

In het kader van het 60-jarig bestaan van Stichting Erfgoed Stein organiseert deze in samenwerking met o.a. LGOG-sectie archeologie een aantal lezingen. Op vrijdag 1 maart aanstaande vindt een lezing plaats over het in 2010 ontdekte paardengraf in Borgharen in het Archeologisch Museum Stein. De lezing is getiteld ‘Trekken aan een dood oorlogspaard’.

‘Trekken aan een dood oorlogspaard’

Het in 2010 ontdekte massagraf van 65 paarden in Borgharen is het grootste paardengraf dat ooit gevonden is.  Het kan in verband gebracht worden met het beleg van Maastricht in 1673. Bij deze belegering, waarbij de Zonnekoning persoonlijk aanwezig was, sneuvelde de beroemde musketier d’Artagnan. Een interessante bijkomstigheid bij het onderzoek van het paardengraf is het zoeken naar het graf van d’Artagnan en nieuwe inzichten die hiermee samenhangen.

 

Het Paardengraf in Borgharen (Bron foto: site Consortium Grensmaas)

De spreker

Willem Dijkman verzorgt deze lezing. Vanaf 1982 tot 2022 was hij als archeoloog en daarna als conservator archeologie en cultureel erfgoed actief bij de gemeente Maastricht. Daarnaast was hij 20 jaar lang hoofdredacteur van het tijdschrift Archeologie in Limburg. Momenteel werkt hij als gastcurator voor musea in binnen- en buitenland.

Overige informatie

Aanmelden is verplicht. Dit is mogelijk via een mail aan archeologie@lgog.nl met vermelding van de lezing en aantal personen. De lezing begint om 19.30 en duurt tot 21.30 uur . Het Archeologisch Museum van Stein ligt aan de Hoppenkampstraat 14a, Stein. Voor vrijwilligers van het museum in Stein en voor LGOG-leden is de toegang gratis. Voor niet-leden bedraagt de entree 3.50 euro, te betalen bij binnenkomst. De uitgelichte afbeelding is afkomstig van de site www.stichtingerfgoedstein.

 

Gegevens

Datum:
1 maart
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€3,50

Locatie

Archeologisch Museum Stein
Hoppenkampstraat 14a
Stein,
+ Google Maps

Organisatoren

Archeologisch Museum Stein
LGOG

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud