Laden Evenementen

  

Op vrijdag 24 mei a.s. van 13 tot 16 uur organiseert Heemkundevereniging De Bongard Simpelveld-Bocholtz in Café Oud Bocholtz, Pastoor Neujeanstraat 11 te Bocholtz de bijeenkomst ‘Moellentere’.

‘Moellentere’

Wat is Moellentere? Onder het genot van ‘ing tas kaffie’ gaan we met elkaar in gesprek over de lokale geschiedenis van Bocholtz en Simpelveld. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van meegebrachte foto’s waar je meer over te weten wilt komen. Maar ook als je nieuwsgierig bent naar de lokale historie van een bepaalde straat, locatie of onderneming kan een gesprek je hier verder mee helpen.

Voormalige winkel van Schobbers in Bocholtz

Door het collectief geheugen van de Heemkunde kunnen met elkaar steeds meer te weten komen. Zo zijn veel oude namen van locaties aan het verdwijnen of zelfs niet meer bekend. Daarnaast is het delen van verhalen over lokale gebeurtenissen een manier om de geschiedenis levend te houden. Misschien heb jij een vraag over de lokale geschiedenis waarmee de Heemkundevereniging je kan helpen, of heb jij juist informatie die de Heemkundevereniging verder kan helpen. Breng dus vooral je foto’s, vragen en verhalen mee. ‘Vier zurrege vuur ing tas kaffie.’

Kluttes, Simpelveld

Deelnemen?

In verband met de zaalreservering, graag vóór 21 mei a.s. je deelname doorgeven via mail: debongard@hotmail.com

 

 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud