Digitale bibliotheek op website van De Bongard

Picture of Roelof Braad

Roelof Braad

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

Van Heemkundevereniging De Bongard ontvingen we onderstaand bericht.

In de middeleeuwen was er de pest. Een eeuw geleden hadden onze voorouders net de Spaanse griep overleefd. Men wist destijds niet wat hiertegen te doen. Vandaag hebben wij het corona virus. Gelukkig is de wetenschap een stukje verder en kunnen ze ons op z’n minst snel vertellen hoe we kunnen zorgen dat we niet besmet worden. Ook hebben we snelle communicatiemiddelen, waardoor we iedereen hiervan op de hoogte kunnen houden. We weten nu dat we vooral afstand moeten houden tot andere mensen, social distancing genoemd in het moderne taalgebruik. Het resulteert er in elk geval in dat velen van ons thuis zitten en niet naar buiten kunnen, willen, durven of mogen. Zoals het er op dit moment uit ziet duurt nog tot 1 juni 2020!

 Wat ga je dan de hele dag doen? Na een paar dagen heb je wel gezien wat op TV en Netflix is. Een tip zou kunnen zijn om eens op de website van De Bongard te kijken. Onder ‘publicaties’ staan namelijk héél veel uitgaves digitaal te wachten om nog eens te worden gelezen. De meesten van jullie hebben ze nooit allemaal gezien. Misschien is dit wel het moment om eens door deze digitale bibliotheek te bladeren? En wellicht zet het deze of gene aan om zelf een (aanvullend) artikel te schrijven voor ons volgende periodiek. Weet dat uw artikelen van harte welkom zijn. Ons tijdschrift verschijnt de laatste tijd niet meer zo vaak of is niet meer zo omvangrijk als het is geweest. Dus wie een interessant onderzoekje heeft verricht – naar een familie, een speciale plek, een gebouw, persoon of gebeurtenis etc. – schrijf het uit, zoek wat illustraties erbij en laat ons delen in uw bevindingen. Er is nu wellicht wat extra tijd voor. We zijn reuze nieuwsgierig.

Blijf gezond en blijf lezen!

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud