Architectuur vanuit eigen huis

Picture of Roelof Braad

Roelof Braad

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

Dit bericht dat we ontvingen van Bureau Europa in Maastricht willen we graag met u delen!

Dat velen van ons nu thuis in isolatie zitten, hoeft gelukkig niet te betekenen dat er niets te doen is. Wij deelden onlangs al de lezing van landschapsarchitect Dirk Sijmons online, één van de belangrijkste pilaren van de tentoonstelling Landschap als Cult, waarin Sijmons bepleit dat er vier maatschappelijke profielen zijn om klimaatverandering mee te benaderen.

Je favoriete gebouw in Maastricht TOPOS verwelkomt alle inzendingen van je favoriete gebouw in Maastricht. Moet u direct aan een bijzonder bouwwerk denken? Fotografeer het dan, schrijf er een stukje tekst bij waarom u vindt dat het gebouw benoemd mag worden en stuur het naar Nico Nelissen. Uw foto en tekst komen online te staan en u krijgt er de e-publicatie Maastricht: Inzetten op Ruimtelijke Kwaliteit (Nelissen, 2012) voor terug. Kijk op de website voor meer informatie.

Online film en architectuur masterclass Op Archined is een kleine masterclass te lezen en te kijken over architectuur en/in film. Wies Sanders laat een aantal online filmanalytici aan het woord als gastdocent, van art direction en production design tot locatiegebruik in de films van Antonioni, van Duits expressionisme tot de tableaux vivantes van Anderson, van de isolerende architectuur van Parasite tot de overbruggende bouwkunst in Columbus.

Leestips Natuurlijk zijn er ook honderden boeken over bouwkunst te lezen, al zijn die niet altijd even vriendelijk voor de portemonnee. Archdaily heeft daarom 25 klassiekers die online gratis te lezen zijn op een rijtje gezet.

Genoeg te doen. Maar bovenal: blijf gezond!

 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud