Tentoonstelling ‘Landschap als Cult’ nu online te zien

Picture of Roelof Braad

Roelof Braad

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

Het zijn ongekende tijden en voor iedereen heeft het direct en indirect een grote impact. Vanuit Bureau Europa zijn we ook druk bezig met de korte- en langetermijngevolgen van het coronavirus. Behalve de sluiting van het gebouw en de gevolgen hiervan op de programmering zal de crisis ook zijn draai geven aan de langere termijn. Iets waarop wij nog geen uitzicht hebben behalve dat we allemaal betrokken zijn. In navolging van de richtlijnen en adviezen van het RIVM is Bureau Europa in ieder geval gesloten tot en met 1 juni 2020 waardoor de programmering er voor de komende tijd ook anders uit gaat zien. Het bord van de tentoonstelling Landschap als Cult moet binnen blijven staan, de expo is niet meer  fysiekte bezoeken. Maar de projecten in de expositie worden online belicht op de website en op de sociale mediakanalen van Bureau Europa. Over de komende tentoonstellingen zullen we spoedig meer bericht kunnen geven. Ook zijn er veel bijzondere initiatieven van collega-instellingen die we graag onder het voetlicht brengen.

In de tentoonstelling Landschap als Cult. Een andere kijk op onze natuur staat het menselijk streven de natuur onder bedwang te houden en voor eigen noden en luxes in te zetten centraal, maar ook dat dat niet altijd zomaar kan. Noem het dramatische ironie dat juist door een dergelijke natuurlijke overmacht de tentoonstelling niet meer te zien zal zijn. Wel gaan we Landschap als Cult online met u delen. Een virtueel bezoek aan de expo is in de maak. Op onze gebruikelijke kanalen lichten wij werken uit de tentoonstelling. Aan elke post zit een nijpend vraagstuk gekoppeld. Het zal interessant zijn te zien hoe het klimaatbeleid zich ontwikkelen gaat als de coronapandemie ingedamd is: met alle positieve signalen die er opgevangen worden over de razendsnelle verbetering van het lokale klimaat, de luchtkwaliteit en de biodiversiteit in China, Italië en nu ook in Nederland ten gevolge van het stilleggen van de economische motor, kan men zich afvragen of ingrijpende milieumaatregelen niet slechts een kwestie van niet kunnen maar vaak van niet willen zijn. Wat gaat dit betekenen? Praat u met ons mee? Laat van u horen op onze Facebookpagina.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud