MijnStreek no. 2 verschijnt binnenkort!

Picture of Roelof Braad

Roelof Braad

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

2020-2 MijnStreekAl vanaf juni 2019 wordt er op vele plekken aandacht gegeven aan 75 jaar vrijheid. In de geschiedenis van de Nederlanden zijn er maar weinig periodes waarin zo lang op eigen bodem geen oorlog was en zoveel welvaart en vrede. In Zuid-Limburg worden sinds september vorig jaar herinneringen opgehaald aan de gebeurtenissen rond oorlog en bevrijding. Dit jubileum van 75 jaar vrijheid hadden wij heel samen willen herdenken op 4 en 5 mei van dit jaar. Alle verenigingen die actief zijn op histirisch gebied en heel wat musea stonden in de startblokken om er iets moois van te maken, totdat COVID-19 roet in het eten gooide. Misschien kunnen als die voorbereide evenementen, lezingen en tentoonstellingen op een later moment nog ingehaald worden. Toch is het dan lang niet zo speciaal als het vieren ervan op de verjaardag zelf! Gelukkig zijn wij wel in de gelegenheid nu een tweede themanummer Tweede Wereldoorlog aan u te presenteren.

wilhelmina in heerlenBezoek van koningin Wilhelmina aan Heerlen op 22 maart 1945

In dit nummer vindt u onder meer artikelen over het eerste Heerlense bevrijdingsfeest, Belgische kinderen in Hoensbroek tijdens de Tweede Wereldoorlog, brieven van een Heerlense vader aan zijn dochter in oorlogstijd, een pas ontdekte schuilkelder in De Egge in Brunssum en nog meer interessante artikelen naast de vaste rubrieken als Ingezoomd, Portret en Aangestipt.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud