Land van Herle stelt jubileumviering uit

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

De viering van het 75-jarig jubileum van de Historische Kring ‘Het Land van Herle’ op 31 oktober is noodgedwongen afgelast en opgeschort tot nader order.
Het bestuur had daarvoor een boeiend symposium samengesteld met gerenommeerde sprekers, waarbij tevens aandacht werd gegeven aan het thema Oost-West van de Maand van de geschiedenis.

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat ‘Het Land van Herle’ werd opgericht. De stichting bestudeert en publiceert over de geschiedenis van de Parkstad gemeenten.
Maandelijks komt de historische werkgroep, bestaande uit historici en gerenommeerde amateurhistorici uit de regio, bij elkaar om onderzoeken en publicaties te bespreken. Verder brengt de stichting vier keer per jaar een tijdschrift uit onder de naam MijnStreek, historisch magazine voor Parkstad Limburg en geeft boeken uit in eigen reeksen met werk van historici uit Parkstad, soms ook van daarbuiten.

Het jubileumfeest stond gepland voor 31 oktober en het was de bedoeling het feest in De Rousch in Heerlen plaats te laten vinden in de vorm van een symposium met diverse lezingen over uiteenlopende historische thema’s en de presentatie van een drietal boeken. De uitnodiging hiervoor was al naar abonnees van het tijdschrift, de leden en het netwerk van de stichting verstuurd. Die krijgen uiteraard bericht over het niet doorgaan ervan. De recente opleving van de Corona pandemie en de maatregelen die afgekondigd zijn om verdere verspreiding van het virus te stoppen hebben het bestuur van het Land van Herle gedwongen het feest naar een later tijdstip te verplaatsen.
Onder de huidige omstandigheden kan er naast de beperkingen geen sprake zijn van een feest dat past bij dit bijzondere jubileum. De beslissing om deze activiteit af te blazen is het bestuur zwaar gevallen, maar kon onder de huidige omstandigheden niet anders.

Het bestuur hoopt in de zomer van 2021 alsnog het geplande symposium en de viering te kunnen inhalen. Op onze website www.landvanherle.nl en facebookpagina berichten we nog over het doorgaan op 31 oktober van een of twee webinars om daarmee de maand van de geschiedenis af te sluiten.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud