Open Monumentendag Heerlen; 100 jaar Stuyt in Molenbergpark

Picture of Roelof Braad

Roelof Braad

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.
Molenberglaan 46-50
Molenberglaan 46-50

Zondag 13 september, van 10.00 tot 15.00 uur is ook in Heerlen weer Open Monumentendag. Vanwege de Coronamaatregelen is slechts beperkte deelname mogelijk. Dus schrijf snel in. Volgers van Land van Herle krijgen als een van de eersten daarvoor vanaf nu twee dagen eerder de kans!

De Werkgroep Open Monumentendag Heerlen heeft ook dit jaar weer een bijzonder programma voor u samengesteld. Op zondag 13 september voert een wandelroute langs een aantal panden op de Molenberg. Aanleiding is het gegeven dat de eerste woningen in ‘Molenbergpark’ ongeveer 100 jaar geleden door architect Jan Stuyt zijn ontworpen.

Het betreft een wandeling van ongeveer een uur. U kunt tevens enkele woningen bezichtigen, een bezichtiging duurt 30 minuten. In verband met Corona is het noodzakelijk dat u zich vooraf aanmeldt. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en vervolgens een uitgebreide folder over Stuyt en zijn panden in ‘Molenbergpark’.

Corona

Gezien de Coronamaatregelen werkt de organisatie dit jaar met zogenaamde time slots en is de capaciteit beperkt. U kunt in kleine groepjes langs de panden wandelen aan de hand van een uitgebreide routebeschrijving en een paar panden kunnen ook van binnen bezichtigd worden, waarbij de bewoners zelf een toelichting geven.

Vooral geldt dat u zich vooraf dient aan te melden en dat uw gegevens worden bewaard tot drie weken na de wandeling. Een groepje kan uitsluitend bestaan uit personen van een huishouden.

Wees er op tijd bij, de time slots zijn beperkt. Aanmelden kan via onderstaande link.

Na aanmelding krijgt u van ons bericht met de informatie waar en hoe laat u de routebeschrijving kunt ophalen en hoe laat u de panden kunt bezoeken.

Deelname is uiteraard gratis.

http://openmonumentendagheerlen.nl/100-jaar-stuyt-in-molenbergpark/

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud