Monumentum, een nieuwe wandelbrochure voor Hoensbroek

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Heemkundevereniging Hoensbroek heeft een nieuwe wandelbrochure uitgegeven. Het is een 32 pagina’s dik, full-color boekje op een handig A5-formaat, gedrukt op 130 grams satijnpapier en het is doorspekt met vele foto’s van de objecten langs deze route.

Begin- en eindpunt van deze bijna 7 km. lange wandeling is het kasteel Hoensbroek. Geïnspireerd door het Hoensbroekse deel van het boek Iconen en symbolen, dat ter gelegenheid van Open Monumentendag Heerlen in 2016 is gepubliceerd heeft Hein Giesen een route uitgestippeld. Deze leidt u om te beginnen door de groene long van Hoensbroek-West Daar wandelt u door de altijd groene beemden langs een weer meanderende Auvermoer, die door zijn dichte oeverbegroeiing met een keur aan wilde bloemen op veel plaatsen niet eens zichtbaar is, richting de boerderijen bij Laar. Daar kunt u op een zonnige zomerdag heerlijk vertoeven in de ’Hoeswei’ en genieten van een goed verzorgde kop koffie. De route voert u verder via het fraai heringerichte Geleenbeekdal naar het  buurtschap Terschuren en over de verzorgde paden van het mooie park van Adelante naar de schaduwrijke wijk de Steenberg. Via het voormalige mijnspoor voert de route naar het oude St. Janskerkje aan de Markt. Ook hier heeft u natuurlijk de mogelijkheid om op een terrasje aan de Markt even uit te blazen. Daar vandaan wandelt u via de Muisberg, de Slak en de Metten terug naar het kasteel. Als het u te lang zou worden…… onderweg zijn (indien gewenst) een tweetal afkortingen verwerkt, die u in no time terug naar het kasteel voeren.

Ter Schuren

Buurtschap Terschuren in Hoensbroek

Belangrijk!
De brochure staat vol wetenswaardigheden over de gebouwen en objecten die u op uw wandeling passeert. Bovendien kunt u via de QR-code, die voorin het boekje is verwerkt, op vele plekken nog meer informatie krijgen. Monumentum kost slechts € 3,95 en is verkrijgbaar bij de verschillende boek- en tijdschriftenwinkels in Hoensbroek en omgeving.

Geïnteresseerden buiten Hoensbroek, die er prijs op stellen dit kleinood in hun verzameling Limburgensia te hebben, kunnen het boek bestellen door € 6,95 te storten (dat is inclusief de verzendkosten) op rekeningnummer NL43 INGB 0003 2805 62 t.n.v. Heemkundevereniging Hoensbroek met een duidelijke vermelding van uw naam en adres met de vermelding Monumentum.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud