Steenkool &street art: nieuw arrangement Nederlands Mijnmuseum

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Het Nederlands Mijnmuseum heeft in samenwerking met Street Art Heerlen een nieuw groepsarrangement samengesteld waarbij de deelnemers kennismaken met het mijnverleden, onder andere aan de hand van murals. Na een bezoek aan het Nederlands Mijnmuseum waarbij vooral wordt teruggeblikt, vervolgt het programma met een rondleiding langs moderne murals die verbonden zijn met het mijnverleden. Dit arrangement is te boeken vanaf 29-07-2020 tot en met 29-07-2022.

steenkool en street art

Heerlense mural

Steenkool & street art
Het arrangement start bij het Nederlands Mijnmu en wordt ingeluid met twee korte historische films die de enorme ontwikkelingen tonen in die zich voltrokken binnen een halve eeuw ondergrondse steenkoolwinning. Tijdens een rondleiding door het monumentale schachtgebouw van de Oranje-Nassau I mijn voel je steenkool, til je aan een afbouwhamer, luid je de schachtbel en luister je naar de spannendste ondergrondse en bovengrondse verhalen. Dan neemt een street art gids het over voor het volgende anderhalf uur. Je gaat naar buiten, de muralhoofdstad van Nederland ontdekken. Het mijnthema zal terugkomen bij de uitleg van verschillende murals. Achter elke mural zit een verhaal: indrukwekkend, ontroerend, politiek, kunstzinnig…

Het arrangement Steenkool & street art is te boeken op woensdagen en zaterdagen, begint om 12.30 uur bij het Nederlands Mijnmuseum en duurt in totaal 3 uur. De kosten bedragen €15,- per persoon en €19,50 per persoon inclusief koffie of thee en een punt vlaai. Parkeren is gratis. Kijk op https://www.nederlandsmijnmuseum.nl/  voor meer informatie en boekingen.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud