Livestream lezingen van zaterdag 31 oktober 13.00 u.

Picture of Roelof Braad

Roelof Braad

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

Zaterdag 31 oktober hadden we onze livestream met voordrachten door twee gerenommeerde historici. Land van Herle sloot hiermee de Maand van de Geschiedenis met het thema Oost-West af. De presentaties zijn gegeven door Dr. Loek Kreukels en drs. Luc Wolters.

Loek Kreukels ging in op het thema: ‘Over de grens, onder de grond’ – over mijnwerkers uit oost en west die in de mijnbouw in Zuid-Limburg kwamen werken.

Luc Wolters thema was: ‘De bevrijding van Limburg. Vreugdegolf in etappes en gradaties’.

Het Land van Herle bestaat 75 jaar, maar door de coronabeperkingen kon het geplande symposium op zaterdag 31 oktober niet doorgaan. Twee van de daarvoor geplande lezingen zijn in deze livestream opgenomen. Als het tij rondom de pandemie gekeerd is zullen we onze jubileumviering uiteraard inhalen.

De livestream kunt u nog in uw webbrowser bekijken, zowel op pc, tablet of smartphone via het youtube adres: https://www.youtube.com/watch?v=UE0gqxieONs. De in juni in Heerlen opgenomen promofillm van de Maand van de geschiedenis op: https://youtu.be/t2MyjVio1bM.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud