Nu beschikbaar: Bokkenrijders in Zuid-Limburg deel 3!

Roelof Braad

Roelof Braad

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

Het laatste deel van de driedelige serie over de bokkenrijders in Zuid-Limburg en omstreken tijdens de eerste vervolgingsperiode (1730-1748) is nu verkrijgbaar. Nadat de ontdekking en arrestaties van de bokkenrijders in deel I uitvoerig zijn beschreven en na de verschrikkelijke terechtstellingen die in deel II op een indringende wijze de revue zijn gepasseerd, belicht Rein van Lieshout in deel III de verdere processen, de protesten daartegen door drie Limburgse vrouwen en een vader van een van de veroordeelden en hoe de Souvereine Raad ingrijpt in de procesvoering door de schepen­banken. Ter afsluiting volgt de eindconclusie over deze ingrijpende periode uit onze regionale rechtsgeschiedenis.
Rein van Lieshout (1942) deed op latere leeftijd de opleiding Nederlands Recht in Maastricht en na zijn pensionering jarenlang archiefonderzoek naar het fenomeen Bokkenrijders.
Het boek telt 268 pagina’s, inclusief registers op naam en plaats en is rijk geïllustreerd in kleur en zwart-wit en bij elke boekhandel te bestellen met ISBN 978-94-93037-10-6. Prijs: € 19,50. Het boek is te koop in onze webwinkel.
Wilt u portokosten besparen dan is het boek vanaf nu exclusief te koop bij Boekhandel Van der Velden Van Dam in Heerlen, The Read Shop in Hoensbroek en LeesKunst in Kerkrade. Daar kunt u per mail of telefonisch bestellen. Zij bezorgen dan uw boek en als afhalen aan de winkeldeur mogelijk is geven zij dat aan u door. Wilt u het per post ontvangen dan werkt het het snelst als u via onze webshop bestelt.

Boekhandel Van der Velden Van Dam, Promenade 153-155, 6411 JE Heerlen. E-mail MadameVanDam@live.nl of bel 045 785 72 96 om uw bestelling door te geven.

The Read Shop Hoensbroek, Nieuwstraat 12, 6431 KT Hoensbroek. Bel 045-5285320 of mail naar hoensbroek@readshop.nl voor uw bestelling.

LeesKunst, Hoofdstraat 2, 6461 CP Kerkrade. Bel voor uw bestellingen: 045-5355390 of  bestel via mail: info@leeskunst.nl of via www.leeskunst.nl.oplater

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud