Hulp c.q. informatie gevraagd

Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

De heer Bob Latten werkt op dit moment aan een boek over joodse onderduikkinderen, waaronder de jonge Margot Hecht. Het gezin Hecht, bestaande uit vader, moeder en drie jonge kinderen, moest in 1943 onderduiken. De kinderen kwamen terecht bij drie verschillende onderduikadressen. Het meisje Margot kwam terecht bij de familie Knoop(s), wonende aan de Haansberg 116 in Brunssum. Zij verbleef daar langere tijd. De tijdelijke pleegouders – vader en moeder Knoop(s) – hadden twee zonen die in de 1943 tien en twaalf jaar oud waren. De heer Latten wil graag meer te weten komen over het gezin Knoop(s). Ook foto’s van het huis of de Haansberg in die tijd zouden welkom zijn.

Haansberg Brunssum

Wie zou de heer Latten aan nadere informatie over dit gezin kunnen helpen? Wie weet bijvoorbeeld waar de zoons van dit gezin (geboren rond 1931 en 1933) of hun nakomelingen nu verblijven?  Neem in dat geval contact op met dhr. Latten: boblatten1949@gmail.com

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud