Collectie Limburgse Iconografie op Server Maastricht University

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

De Collectie Limburgse Iconografie is een verzameling foto’s en negatieven van portretten. Deze worden bewaard in kastelen, landhuizen en musea in Nederlands en Belgisch Limburg. De fotocollectie zelf wordt bewaard bij Bureau LGOG. Momenteel zijn medewerkers bezig de afbeeldingen te digitaliseren. Het project is een tweede pilot van de kerngroep LimburgCollectie. Het eerste pilotproject was DRAPO. De informatie van de afbeeldingen en de afbeeldingen zelf worden opgeslagen in een database. Dit gebeurt door middel van het online programma Nodegoat. dit is een web-based onderzoeksomgeving waarmee je informatie kunt invoeren, modelleren, visualiseren en publiceren.

Charles Eyck

Joep Leerssen maakte binnen dit programma een speciale database voor de iconografiecollectie. Universiteit Maastricht heeft serverruimte beschikbaar gesteld waarop nu de informatie wordt opgeslagen. Op deze manier wordt deze online collectie duurzaam en toekomstbestendig verankerd

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud