De LimburgCollectie uitgelicht #2: Koninklijk LGOG

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

De LimburgCollectie is de spiegel van de Limburgse samenleving, vastgelegd in collecties van musea, archieven, bibliotheken en verenigingen. Het is een rijke, veelomvattende verzameling van publicaties in of over Limburg en objecten die de geschiedenis van Limburg in zich dragen. Denk aan boeken en oude drukken, kaarten, grafiek, reisverslagen van Jezuïeten, maar ook aan kunstobjecten, artefacten en archiefstukken. Als samenwerkende organisaties wil het LGOG deze Limburgcollectie behouden voor de toekomst, (digitaal) toegankelijk maken, bekendheid geven en op een aansprekende manier laten beleven door een zo breed mogelijk publiek.

De Dame van Voerendaal

Maar wat is er allemaal te vinden in de LimburgCollectie? Om dat te laten zien zal iedere maand een bijzonder stuk voor het voetlicht gebracht worden uit een van de collecties van de deelnemende instellingen, verenigingen en musea. In februari was Koninklijk LGOG aan de beurt. Men kon lezen over de vele collecties, en in het bijzonder over het beeld van ‘De dame van Voerendaal’.

Lees het artikel

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud