Nieuws van Heemkundevereniging Heerlen Stad

Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Het einde van de Corona maatregelen lijkt in zicht. Voor de verenigingen betekent dit dat zij weer aan activiteiten kunnen gaan denken. Zij worden als het ware wakker uit een diepe winterslaap. Dit ontwaken gaat vergezeld van goed nieuws zoals dit bericht van Heemkundevereniging Heerlen Stad.

Nieuwe huisvesting
Bij het uitreiken van de kalender eind november kon Heemkundevereniging Heerlen Stad gebruikmaken van de gastvrijheid van de boekhandel van der Velden-van Dam aan de Promenade. De boekhandel beschikt behalve over de winkelruimte nog over een groot souterrain, waar een expositieruimte is en verder is een nog leegstaand gedeelte. Van deze laatste ruimte zou de vereniging gebruik kunnen maken. Afgelopen vrijdag heeft het verenigingsbestuur deze ruimte bezocht en besloten om hiervan gebruik te maken.
Het verenigingslokaal is op dit moment gevestigd in een kantoorruimte van het Thermenmuseum. De vereniging is dankbaar voor dit onderdak. Het probleem is echter dat deze ruimte veel te klein is voor hun collectie, bovendien kunnen er hooguit vier personen in deze ruimte verblijven. Hun collectie is hierdoor inmiddels over drie locaties verspreid geraakt. Bij de zoektocht naar een grotere ruimte zijn zij nu uitgekomen op een souterrainruimte van 5 x 15 meter met daarnaast een kleine ruimte voor de opslag van de collectie. Met deze nieuwe huisvesting slaat de vereniging twee vliegen in één klap. Zij kunnen hun collectie op één plek opslaan en er is ruimte om met meerdere personen bij elkaar te komen. Bovendien zijn zij in het centrum ofwel het hart van Heerlen gevestigd en doet de locatie de naam van de vereniging recht.

Promenade Heerlen

In de komende maanden zal het bestuur met hulp van enkele leden de de ruimtes opknappen en inrichten en de collectie overbrengen. Als na de zomer alles klaar is, zullen zij belangstellenden graag uitnodigen om eens een kijkje te komen nemen. Daarnaast kunnen ze weer op gezette tijden bijeenkomsten organiseren.
Met het einde van de beperkende maatregelen in zicht en een grotere ruimte hoopt het bestuur op een hernieuwde start van de activiteiten van de Heemkundevereniging Heerlen Stad.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud