Boekpresentatie Land van Rode II

Picture of Roelof Braad

Roelof Braad

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

In kleine, besloten kring zullen op maandag 21 juni in het Eurode Business Center in Kerkrade-Herzogenrath de eerste twee exemplaren van het boek Facetten uit de geschiedenis van het Land van Rode II worden aangeboden aan de burgemeester van Kerkrade, mevr. dr. Petra Dassen-Housen en de burgemeester van Herzogenrath, de heer dr. Benjamin Fadavian. Het boek is geschreven door Lei Heijenrath en Mathieu Huijnen en is deel 17 in de Historische Reeks Parkstad Limburg. Het is een coproductie van Het Land van Herle en Stichting Fontes Rodenses. Beide auteurs zijn bestuurders van Fontes. De onderwerpen die zijn beschreven in dit boek betreffen beide steden die in het ancien regime een bestuurlijke eenheid vormden.

Het boek is al eerder aangekondigd en bij onze regionale boekwinkels en in onze webshop al enige tijd te koop. Door de corona-maatregelen kon een presentatie niet eerder plaatsvinden. De publiekspresentatie zal plaatsvinden op zaterdag 25 september a.s. in Auberge De Rousch, tijdens het in te halen jubileumsymposium 75 jaar Het Land van Herle. Meer over de inhoud van het boek vindt u via deze link.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud