Gendelettre, de eerste biografie van Frans Erens verschijnt op 13 september

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Op maandag 13 september verschijnt de eerste wetenschappelijke biografie van Frans Erens, de enige Limburgse Tachtiger.
Gendelettre, de vormende jaren van Frans Erens, 1857-1893 telt 564 bladzijden en vertelt het wonderlijke verhaal van een ambitieuze Schaesbergse jongen die binnen de kortste keren een bekende schrijver wist te worden, eerst in Parijs, vervolgens in Amsterdam.

Frans Erens gefotografeerd door Willem Witsen

Het is een verhaal vol alcohol en bloemen van het kwaad, maar ook van innige vriendschappen en liefde voor Zuid-Limburg.
Neerlandicus en germanist Jean Frins (1982), gewezen redacteur van MijnStreek, verdedigt dit proefschrift op 9 september aan zijn eigen alma mater, de Rijksuniversiteit Groningen.
Het luxe uitgevoerde boek, een hardcover met kleurenillustraties en leeslinten, wordt verrijkt met talrijke niet eerder herdrukte teksten van Erens.
ISBN 978-90-826310-7-4, prijs 52,50 euro, met gratis verzending binnen Nederland. Bestelinformatie:  jeanfrins@yahoo.com


 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud