Geschiedenis van Kerkrade en Herzogenrath nieuw belicht…

Picture of Roelof Braad

Roelof Braad

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

Op maandag 21 juni 2021 ontvingen de Eurode-burgemeesters, de heer Benjamin Fadavian uit Herzogenrath en mevrouw Petra Dassen uit Kerkrade tijdens het Eurode spreekuur de eerste twee exemplaren van het boek ‘Facetten uit de geschiedenis van het land van Rode II’.

Het boek is geschreven door Lei Heijenrath en Mathieu Huijnen.  In deze tweede bundel met bijdragen over de geschiedenis van het Land van Rode komen weer boeiende thema’s over het verleden van deze oude regio aan bod. Zo worden ook Kerkrade en Herzogenrath beschreven ten tijden van het ancien regime ( voor de 18e eeuw),  die in die tijd een bestuurlijke eenheid vormden.

Burgemeester Dassen: “Ik lees dit soort boeken altijd graag. Ik denk dat ik het meeneem op vakantie”. Ook de heer Fadavian vindt dat het boek er fantastisch uitziet en maakt een groot compliment.

Meer over de inhoud van het boek is te vinden in de webwinkel op de website www.landvanherle.nl  

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud