LGOG Podcast in het teken van de Nationale Archeologiedagen

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .


Speciaal voor de Nationale Archeologiedagen op 18, 19 en 20 juni 2021 maakte het LGOG een aflevering met Marc Hermans. Marc zet zich in voor het behoud van de Romeinse historie in Zuid-Limburg. Hij gaat met geïnteresseerden op wandel- en fietstochten en probeert de historie die verstopt zit onder de grond zo naar boven te halen. In deze podcast vertelt hij over een bijzonder project dat gepland staat in 2022: een theaterfestival in de vergeten Romeinse vallei in Bocholtz.

Nationale Archeologiedagen 2021

Rondom Bocholtz en Simpelveld zijn meerdere Romeinse resten gevonden waar maar weinig mensen vanaf weten. Marc vertelt over het festival, maar ook over de bijzondere geschiedenis van dit gebied. De podcast is hier te beluisteren. 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud