Feestelijke heropening Cuypershuis in Roermond

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .


Op vrijdag 4 juni verscheen er op www.cuypershuis.nl een speciale openingsfilm in het kader van de heropening van het Cuypershuis. Presentator en kunstjournalist Luuk Heezen bezoekt in deze film de stad Roermond om te ontdekken waarom de Munsterkerk zó bijzonder is dat het Cuypershuis er een expositie over organiseert.

De Munsterkerk speelde afgelopen april nog een belangrijke rol tijdens de uitzending van ‘The Passion’. Minder bekend zijn de mooie en bijzondere verhalen uit de lange geschiedenis van 800 jaar. Enkele van deze verhalen ervaart Luuk in deze openingsfilm.

Feestelijke heropening Cuypershuis

De rest kan de geïnteresseerde bezoeker zelf ontdekken tijdens een bezoek aan het Cuypershuis. De expositie ‘800 jaar Munsterkerk’ is nog te zien tot en met 31 oktober 2021. Meer informatie en tickets zijn te vinden op www.cuypershuis.nl

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud