Veldeke Limburg presenteert: deel 2 van de Nachtegaalreeks

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Nachtegaalreeks Deil 2: Euver de Carnevalsbuut in Limburg

Vastelaovend en de Limburgse taol zien oonlosmakelek metein verboonde. En in de lang historie vaan de Vastelaovendsbuut zien genóg perelkes te oontdèkke um mèt rech vaan literatuur te kinne spreke. Guus Urlings sjreef ‘n historisch euverziech vaan de buut en maakde ‘n selectie oet de tekste vaan  Limburgse buuttereedners: “Gekheid mer neet boete de schraom”. Lees hei mie euver d’n inhaajd  vaan deil 2 vaan de Nachtegaalreeks.

Deel 2 van de Nachtegaalreeks verschenen

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud