Voorouders en nakomelingen: cursussen genetische genealogie op academisch niveau in Antwerpen

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Op 27 augustus jl. is de Stichting Edmond Delhougne in Roermond een samenwerking aangegaan met de Universiteit van Antwerpen. Deze overeenkomst betreft samenwerking op het terrein van genetische genealogie. Op deze manier wil men de traditionele genealogie uitbreiden met genetisch onderzoek.

Voorouders en nakomelingen, mastercursussen aan de universiteit van Antwerpen

Genealogiecursussen op masterniveau
Vanaf september 2021 zullen aan de Universiteit Antwerpen cursussen worden gegeven op masterniveau. De samenwerking richt zich uitdrukkelijk op de wetenschappelijke ontwikkeling van genetische genealogie. Via de wetenschappelijke ontwikkeling, de diverse samenwerkingsverbanden en de verdere digitalisering van onze archieven willen wij de toegang tot genealogische bronnen voor een zo groot mogelijke doelgroep vergemakkelijken.

Doelgroep en toelatingsvoorwaarden
Naast professionals (in spe) en geïnteresseerden in familiale en andere vormen van sociale geschiedenis, stamboomonderzoek en familiekunde, geschiedenis van migratie, heemkunde, archeologie, lokale en wereldgeschiedenis, genetica en erfgoedstudies, is deze cursus bedoeld voor een ieder die zich wil verdiepen in het potentieel van DNA in hedendaags onderzoek vanuit erfgoedperspectief in de breedste zin van het woord.

Het betreft cursussen op masterniveau en zijn dus in principe bedoeld voor deelnemers die in het bezit zijn van een bachelordiploma. Op basis van een gemotiveerd verzoek echter kunnen ook andere deelnemers worden toegelaten. Zie voor meer informatie: https://www.uantwerpen.be/nl/studeren/aanbod/alle-opleidingen/voorouders-en-nakomelingen/

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud