Stuyt houdt de gemoederen bezig

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Op 29 oktober j.l. is in Heerlen het boek Jan Stuyt, architect en stedenbouwer in Parkstad door Emile Hollman gepresenteerd. Dit gebeurde ter gelegenheid van de opening van de gelijknamige expositie.

Erfgoedorganisaties strijden voor het behoud van de wijk Slak-Horst

Intussen is er nog geen duidelijkheid over de toekomst van de door Stuyt gebouwde wijk Slakhorst in Hoensbroek. Het aanvankelijke plan om de wijk te slopen werd opgeschort, maar erfgoedorganisaties en bewonersactiegroep zijn er niet gerust op dat het gevaar nu geweken is.
Eigenaar Woonpunt heeft de organisaties uitgenodigd voor een gesprek, maar wil intussen wel vast zes woningen ‘demonteren’. Dat zou nodig zijn ‘juist met het doel om de mogelijkheden tot renovatie van een deel van de woningen binnen de wijk te vergroten’. Aldus woningcorporatie Woonpunt. Erfgoedorganisaties en actiegroep zijn bepaald niet overtuigd van het nut van dit sloopplan. Zij zijn van mening dat dit plan van tafel moet.

Activiteiten rondom de persoon van architect Stuyt

Boek: Emile Hollman, Jan Stuyt, architect en stedenbouwer in Parkstad, Heerlen 2021: Uitgeverij Leon van Dorp.
Tentoonstelling: Jan Stuyt, architect en stedenbouwer in Parkstad, 29 oktober 2021 tot 16 januari 2022, in De Vondst (v/h Stadsgalerij),
Raadhuisplein 20, 6411 HK Heerlen. Entree via Romeinse pluktuin.
Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Nevenprogramma: Rondleidingen in de stad en omgeving, per fiets en te voet, een tour door de voormalige Vroedvrouwenschool, een lezing in datzelfde complex, en een rondleiding door de tentoonstelling door auteur Emile Hollman.
Klik voor data en tijdstippen: hihttps://www.devondst.nl/agenda/janstuyt/


Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud