Het Thermenmuseum is weer geopend voor bezoekers

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

De musea zijn weer geopend en dus is ook het Thermenmuseum weer te bezoeken.
Houd u tijdens uw bezoek aan de RIVM-richtlijnen en breng een coronatoegangsbewijs mee. 

Reserveer alleen wanneer u zeker bent van uw bezoek en meld u af indien u onverhoopt geen gebruik kunt maken van uw reservering. Het museum kan dan andere bezoekers ontvangen.

Overblijfselen van het oudste badgebouw van Nederland

Thermenmuseum
Het Thermenmuseum vertelt het verhaal van de Romeinen in Zuid-Limburg

Beleef een spectaculaire tijdreis waarin u 2000 jaar terug gaat naar de Romeinse tijd en het leven in die tijd. In het Thermenmuseum maakt u kennis met allerlei aspecten van het Romeinse leven: hun gebruiken op het gebied van godsdienst, rondom de dood en eten, van de grote stad tot aan het platteland met villa’s. Ga op expeditie en bezoek het topstuk van het museum: het oudste én het best bewaarde Romeinse badgebouw van Nederland!

Tip: Geniet samen met kinderen (vanaf 7 jaar) van de Romeinse ontdektocht voor families: Lucius & Amaka en het verloren fresco van Coriovallum. In deze tocht vragen we onze jongste bezoekers te helpen om het fresco, de muurschildering, weer in elkaar te zetten.

Bezoek de website

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud