Kasteel Hoensbroek in de race voor de prijs voor het Allermooiste kasteel van Nederland!

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Ons land telt nog ongeveer 550 kastelen. Meer dan 50 daarvan kun je bezoeken. De ANWB gaat in samenwerking met de Nederlandse Kastelenstichting en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed op zoek naar het Allermooiste kasteel van Nederland.

Na het winnen van de VriendenLoterij Museumprijs 2021 zou het super zijn Als Kasteel Hoensbroek ook de prijs voor het Allermooiste kasteel van Nederland in de wacht zou kunnen slepen. Kasteel Hoensbroek is namelijk genomineerd. Je kunt hier je stem uitbrengen tot 6 maart a.s. Alvast bedankt!

Kasteel Hoensbroek het Allermooiste kasteel van Nederland?

Waarom stemmen op Kasteel Hoensbroek?
– Kasteel Hoensbroek is één van de mooiste en bewaarde kastelen van Europa. Hier komen eeuwenoude verhalen tot leven!
– Unieke historische locatie met imposant gebouw.
– Meer dan 40 ruimtes bezoeken waar het lijkt alsof de kasteelbewoners net zijn vertrokken zijn er te bezoeken. Ontdek de prachtige balzaal, beklim de middeleeuwse toren en bibber in de eeuwenoude kerker.
– Prima toegankelijkheid van het historisch erfgoed. Het gebouw is goed te betreden om de geschiedenis volop te beleven.
– Ook toegankelijk voor mindervaliden.
– Veel leuke en spannende activiteiten zoals roofvogelshows, verhalenvertellers en ridders.
– Perfecte combinatie tussen historie, beleving, fun & educatie. Kasteel Hoensbroek is een uitje met educatieve insteek.
– Geschikt bij goed en slecht weer en voor jong & oud.
– De interessante verhalen van de vroegere kasteelbewoners laten de geschiedenis weer tot leven komen. Beleef de tijd van de middeleeuwse gravinnen  kasteelheren tot de roemruchte bokkenrijders.
– Met het ‘Virtueel Kasteel’  kun je Kasteel Hoensbroek ook vanuit thuis beleven.

Kasteel Hoensbroek is niet voor niets de winnaar van de VriendenLoterij Museumprijs 2021!

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud