Sluiting studiezaal HCL Heerlen wegens verhuizing m.i.v. 1-8-’22

Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .



Zoals wellicht inmiddels bekend gaat het HCL-archief in Heerlen binnenkort verhuizen van het Thermenmuseum naar de Christus Koningkerk. De verhuizing van ettelijke kilometers archief is een omvangrijke en complexe organisatie. Het inpakken en deels herverpakken, inladen, vervoeren, uitladen, herplaatsen is een hele klus. En dat is alleen nog maar de fysieke logistiek. Alle archiefstukkenkrijgen ook een nieuwe plaatscode.

In verband met de verhuizing van het archief en de studiezaal naar de Christus Koningkerk is de studiezaal met ingang van 1 augustus tot en met 31 oktober gesloten. In deze periode beperken we de dienstverlening tot zaken van bestuurlijke, juridische, medische of economische noodzaak. Dat geldt onder andere voor de inzage van bouwdossiers ten behoeve van de aanvraag van een bouwvergunning. In die gevallen moet rekening worden gehouden met een responstijd tot twee weken. Neem daarom in voorkomende gevallen tijdig contact op (info@rijckheyt.nl / 045 – 560 44 01). 

Kijk voor meer informatie op (R)HCL of Rijckheyt

Afbeelding: Depot in het gebouw van HCL Heerlen, voorheen Rijckheyt
Bron: HCL Beeldbank, collectie 328-010 – nummer 22852



Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud