Limburgse Iconografiecollectie van LGOG online

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

1.936 beelden telt de Limburgse Iconografiecollectie van het LGOG. Lang lagen die beelden verborgen op het Bureau. Dankzij een uitgebreid digitaliseringsproject zijn nu alle foto’s en informatie over bijna 5.000 historische figuren online te vinden. 

De Collectie Limburgse Iconografie betreft een grote collectie foto’s en negatieven van portretten van personen. Deze worden bewaard worden in kastelen, landhuizen en musea in Nederlands en Belgisch Limburg. In 1975 werd deze door de Commissie Limburgse Iconografie samengesteld en gefotografeerd. De meeste portretten werden in de jaren 70 in zwart-wit gefotografeerd. De collectie lag in eerste instantie bij het Historisch Centrum Limburg opgeslagen. In 2016 werd deze overgebracht naar Bureau LGOG. 

Alle 1936 negatieven zijn gescand. De informatiekaarten die bij de stukken horen, met daarop genealogische informatie, zijn in het online collectieregistratiesysteem Nodegoat geplaatst. Het Historisch Centrum Limburg en het Sociaal Historisch Centrum Limburg hebben bij dit project geholpen. De beelden zijn te bekijken in de online database.

Het LGOG heeft van meerdere mensen een aantal beelden mogen ontvangen die nog niet in de online collectie opgenomen waren. Heeft u beelden die u zou willen toevoegen? Of komt u informatie tegen die niet klopt? Laat dit dan weten via justinecamps@lgog.nl of c.huits@maastrichtuniversity.nl.   

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud