Nieuws van de stichting War Cemetary Bunssum

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Boek Lest we Forget

In september 2019 herdacht 75 jaar bevrijding. Tijdens de feestelijkheden werden alle 328 gevallen militairen die begraven liggen op de Brunssumse oorlogsbegraafplaats benoemd tot Ereburger van de gemeente Brunssum. In die periode ontstond de gedachte om een boek te maken over deze begraafplaats. De Stichting War Cemetary uit Brunssum, opgericht in 2010, heeft zich ingezet voor dit herdenkingsboek. Dit boek kon dankzij grote inzet en financiële hulp van sponsoren verwezenlijkt worden. Initiatiefnemer Ruud Scholten heeft helaas helaas het eindresultaat niet heeft mogen meemaken. Hij overleed onverwacht in april 2021. Mevrouw Shirley van Dishoeck-Sinfield nam hierna de nog resterende werkzaamheden voor haar rekening.
Op 11 november 2021  (Poppyday), vond in de Brikke Oave de presentatie van boek plaats dat de titel kreeg Lest we forget . Het boek werd zeer positief ontvangen.
Het boek is 2-talig en voor € 29,95 te koop in Brunssum. De verkoopadressen zijn: Plan Uw Kantoor, Kerkstraat 326 en Sigarenmagazijn Hermans, Rumpenerstraat 5. Bovendien kan het besteld worden via info@warcemetery.nl. Bij verzending per post a.u.b. rekening houden met verzendkosten vanaf € 8,50 voor Nederland, inclusief een beschermende verpakking.

Liberation Route

Oorlogsbegraafplaats War Cemetery Brunssum is opgenomen in de Liberation Route www.liberationroute.com. Op deze manier wordt de aandacht voor de oorlogsbegraafplaats en de geschiedenis van de regio en dan met name over WOII levendig gehouden.

Informatiebord langs de Liberation Route Limburg

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud