LGOG Podcast: Collectiespecials #2

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .


Het Koninklijk LGOG houdt zich dagelijks bezig met de Limburgse geschiedenis. Maar hoe zit het met de geschiedenis van het LGOG zelf? Weinig mensen zijn zich er namelijk van bewust dat LGOG een uitgebreide collectie bezit. De collectie is in bruikleen gegeven aan vier Limburgse erfgoedinstellingen: het Bonnefanten, het Limburgs Museum, Centre Céramique en het Historisch Centrum Limburg. In de collectie zijn, onder andere, historische stukken, kunstwerken, archeologische artefacten, atlassen, munten, penningen, tekeningen, prenten en handschriften te vinden. Daarnaast onderhoudt Centre Céramique hun uitgebreide bibliotheek.

In deze serie gaat het LGOG op zoek naar verhalen over de collectie. Waar komen de stukken in de depots vandaan? En waar zijn ze opgeslagen? Doormiddel van verhalen over de geschiedenis en de collectiestukken en een verdiepende podcast nemen we u mee door de collectie.

Eerder kon u al lezen over de collectie opgeslagen bij het Bonnefanten. In deel 2 van de Collectiespecials gaan we op bezoek bij een andere Maastrichtse instelling: Centre Céramique. Met dank aan Wim Dijkman. Klik hieronder om de podcast te beluisteren:

Beluisteren

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud