Nieuw boek over Eikenderveld in aantocht!

Picture of Roelof Braad

Roelof Braad

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.
De geschiedenis van de Heerlense buurten, een publicatiereeks van Het Land van Herle en Historisch Centrum Limburg/Rijckheyt, centrum voor regionale geschiedenis in Heerlen, krijgt in samenwerking met buurtbewoners bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de buurt een nieuwe aflevering. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de uitgave van dit tekst- en fotoboek over de unieke historie van de buurt Eikenderveld in volle gang.

Eikenderveld is een sociaal hechte buurt die vooral is ontstaan door de opkomst van de mijnindustrie en in oorsprong is gebouwd voor de huisvesting van de gezinnen van spoorwegpersoneel. Toch gaat de geschiedenis van de buurt terug tot zeker in de middeleeuwen. Alle wetenswaardigheden over het agrarische gebied waaruit de buurt is ontstaan, de groei van de wijk en het rijke verenigingsleven, de parochie, het onderwijs en het leven in de buurt komen in de beschrijvingen en de verhalen van (oud-)buurtbewoners en andere betrokkenen uitgebreid aan bod.

Het boek met ca. 280 bladzijden en ongeveer evenveel foto’s wordt op 25 november gepresenteerd tijdens de reünie in Kinderstad. Intekenaren en begunstigers krijgen hiervoor een uitnodiging.

Het boek kan bij de presentatie of daarna bij het Markieshuis in Eikenderveld worden afgehaald. U krijgt per mail of post hierover een definitief bericht. Heeft u om toezending verzocht dan zal het enkele dagen na de presentatie aan u worden toegezonden.

Klik hier voor de folder van dit boek: Folder Eikenderveld vroeger…

Klik hier om met korting in te tekenen op dit unieke boek! 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud