Nieuws van Heemkundevereniging De Bongard

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

   

Onderzoek naar uw familiegeschiedenis, naar opa en oma begint bij het archief en de bibliotheek van de Heemkundevereniging. Heemkundevereniging De Bongard heeft een omvangrijke verzameling bidprentjes, foto’s, tijdschriften, Limburgensia en documenten over Simpelveld, Bocholtz en de omringende plaatsen. Om hun archief voor u toegankelijk te maken, de collectie verder uit te breiden en te digitaliseren vragen zij om uw ondersteuning. Deze ondersteuning kunt u bieden met een stem voor hun vereniging via de Rabo ClubSupport-actie. Uw stem kan het verschil maken. 

Hoe werkt deze actie?

Meedoen kan van 5 tot en met 20 september en is eenvoudig. U bent lid van de Rabobank, hiervoor kunt u zich ook nu nog aanmelden. Dan gaat u naar deze website (zie ook link op de flyer),  registreer u en stem op de vereniging. U vindt deze onder de zoeknaam ‘De Bongard‘, in de regio Zuid-Limburg Oost, categorie cultuur. U kunt in het totaal op 3 verenigingen stemmen.        

Activiteiten van Heemkundevereniging De Bongard

Het archief van de vereniging is elke woensdagochtend geopend (behalve in de vakanties). Heemkundevereniging De Bongard verwelkomt naast de leden van de vereniging ook graag overige inwoners van de gemeente Simpelveld-Bocholtz en andere geïnteresseerde bezoekers. De vereniging heeft een grote verzameling boeken, voorwerpen en foto’s over de gemeente Simpelveld-Bocholtz en de regio. Deze zijn interessant voor iedereen die op zoek is naar een verhaal, het verhaal van hun familie, dorp, straat, vereniging of bedrijf. Daarnaast is de vereniging altijd op zoek naar nieuwe schatten. Dit kan van alles zijn: foto’s of tekeningen, bidprentjes of dialectverhalen, uw eigen onderzoek. Via debongard@hotmail.com kunt u een mail sturen aan de bibliothecarissen.  

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud