MijnStreek 2022-3

Picture of Roelof Braad

Roelof Braad

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

Het derde nummer van MijnStreek van 2022 heeft weer enkele boeiende artikelen, zoals ‘Drie vrouwen in dienst van de ooievaar’, 70 jaar WMC in Kerkrade,  het Banaliteitsrecht van de Caumermolen en een biografie van een Lutherse dominee. Het nummer viel in week 38 bij onze abonnees in de brievenbus.

 

Inhoud:

VAN DE REDACTIE – Om het heden te begrijpen moeten we het verleden kennen – door Anita Quaedackers

THEMA – Het banaliteitsrecht van de Caumermolen in de tweede helft van de 18de eeuw – door Frans Gerards

THEMA – St. Bonifatius – Een Kettelerbund in Heerlen – door Koos Linders

PORTRET- Drie vrouwen in dienst van de ooievaar – door Marcel Put

HISTORISCH ACTUEEL – WMC Kerkrade – 70 Jaar Groei en Ontwikkeling – door Harrie Reumkens

THEMA – Ds. Johannes Kupfernagel (1866-1937), stichter van de Evangelisch-Lutherse Gemeente te Heerlen – door Marcel Krutzen

INGEZOOMD – De Hoensbroekse Middenstandsverenigingen en hun tentoonstellingen – door Paul Borger

AANGESTIPT – door Diane Smeets-Habets, Frans Gerards, Roelof Braad over de boeken: Clemens Wenzeslaus Graf und Marquis von und zu Hoensbroech (1776-1844) – Caesar tussen Maas en RIjn – De taal van Kerkrade en Rijksmonumenten Heerlen.

 

Losse nummers te koop in onze webwinkel en bij enkele boekhandels in de regio. Of beter: neem een abonnement en ontvang dan ook de andere nummers van dit jaar!MijnStreek 2022-3 heeft weer een aantal boeiende artikelen, zoals ‘Drie vrouwen in dienst van de ooievaar’, 70 jaar WMC in Kerkrade,  het Banaliteitsrecht van de Caumermolen en een biografie van een Lutherse dominee.

 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud