Vorderingen werkplaats Slot Schaesberg en oproep

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .
Vorige week is een snelle start gemaakt met de bouw van een nieuwe ambachtelijke timmerwerkplaats bij Slot Schasberg. Direct naast de smederij, is door Houtbouw Holland, een fraaie schuur gebouwd. De komende weken zal onze eigen bouwploeg het gebouw verder afbouwen en voorzien van installatietechniek.

In deze publiekstoegankelijke timmerwerkplaats zal op ambachtelijke wijze hout worden bewerkt, dat onder andere voor de herbouw van de 17e -eeuwse torenspits wordt gebruikt. De bouw van de timmerwerkplaats is mede mogelijk gemaakt door de Stadsregio Parkstad Limburg.

Oproep: De ambachtslieden die werkzaam zijn op Slot Schaesberg zijn op zoek naar historische timmergereedschappen die nog in bruikbare staat zijn. Tips zijn welkom op info@slotschaesberg.nl
Timmermanswerkplaats Slot Schaesberg

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud