HistoBistro en de Maand van de Geschiedenis

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

HistoBistro is een presentatieproject rondom de geschiedenis van voedsel dat het HCL samen met de Universiteitsbibliotheek Maastricht, het Koninklijk LGOG, Centre Céramique en het Gemeentearchief Weert heeft opgezet.

Nu is oktober de Maand van de Geschiedenis en daar haakt het HCL uiteraard ook bij aan. Dit jaar is het thema ‘Wat een ramp!’, en rampen en voedsel zijn natuurlijk met elkaar verknoopt! Om die reden hebben zij voor deze maand een serie video’s gemaakt, waarin we een aantal (voedsel)rampen uit de Limburgse geschiedenis uitlichten.

Bladzijde uit een Maastrichtse kroniek van 1783De komende weken plaatst het HCL iedere maandag en donderdag een video op hun Facebookpagina, die zij als HCL zullen delen. Voor die tijd zijn alle video’s al zien op het YouTubekanaal van HistoBistro.

Voor een van de video’s zijn zij de oude Maastrichtse kronieken ingedoken om meer te vinden over de strenge winters van de jaren 1780, de misoogsten die dat tot gevolg had, en hoe deze resulteerden in (de Franse) revolutie.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud