HistoBistro x Maand van de Geschiedenis

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .


HistoBistro is een presentatieproject rondom de geschiedenis van voedsel dat het HCL samen met de Universiteitsbibliotheek Maastricht, het Koninklijk LGOG, Centre Céramique en het Gemeentearchief Weert heeft opgezet.

Nu is oktober de Maand van de Geschiedenis en daar haakt het HCL graag bij aan. Dit jaar is het thema ‘Wat een ramp!’, en rampen en voedsel zijn natuurlijk met elkaar verknoopt! Om die reden hebben zij voor deze maand een serie video’s gemaakt, waarin ze een aantal voedselrampen uit de Limburgse geschiedenis uitlichten.

De komende weken plaatsen zij iedere maandag en donderdag een video op de Facebookpagina van HistoBistro, die zij als HCL zullen delen. Voor die tijd kun je alle video’s al zien op het YouTubekanaal van HistoBistro.

Voor een van de video’s zijn we de archieven van de Gemeente Heerlen ingedoken om meer te vinden over de Centrale Keuken van Heerlen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat was een industriële keuken waar massaal eten werd gekookt voor hulpbehoevenden.

De Centrale Keuken van Heerlen in 1941.
Bron: HCL Beeldbank, fotograaf onbekend, collectie 328-003, nr. 5585

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud