Boek ‘Eikenderveld vroeger …’

Picture of Roelof Braad

Roelof Braad

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

Het boek ´Eikenderveld Vroeger… – over het veld bij Eyckholt met vruchtbare akkers tot en met honderd jaar Eikenderveld´ is vrijdag 25 nov tijdens een druk bezochte reünie in Kinderstad gepresenteerd. Wethouder Martin de Beer mocht uit handen van de 91-jarige voorzitter van de Bewonersraad van Eikenderveld, Harry Franz. het eerste ex. in ontvangst nemen. Ook Will Terpstra, voorzitter van Het Land van Herle kreeg een eerste exemplaar. Het gepresenteerde boek gaat over een bijzonder stukje Heerlen.

Het boek telt 352 pagina’s, vol met foto’s en verhalen. Natuurlijk ontbreekt de geschiedenis van de buurt niet. Zo wordt er verhaald over het ontstaan van de wijk. En over vergane voorzieningen, zoals de Nationale Houthandel of de op initiatief van mgr. dr. Henri Poels opgerichte broodfabriek ‘Ons Dagelijksch Brood’ en het Gezellenhuis ‘Ons Thuis’ (later Hotel Terminus), alle gelegen aan de Parallelweg. Smeuïge verhalen over verenigingen, geloof, school, ondernemers, creatievelingen, oud-bewoners en bewoners kleuren het boek. Talrijke interessante mensen kwamen uit het Eikenderveld en vinden we terug in het boek: vastgoedmagnaat Henk Stienstra, Pastoor Jaap Reuten (Alpe d’Huez), Stadsdichter Harrie Sevriens, de kunstenaarsfamilie Biessen, kunstschilder Ger Lataster, Xavier en Harry Meijers (Plus-supermarkten) om er maar een paar te noemen. Verder staan de vele nostalgische én nieuwe foto’s in het boek garant voor een feest van herkenning.

Het boek is voor € 24,95 te koop bij Boekhandel Van der Velden Van Dam Heerlen, Primera Heerlerheide, Gemakswinkel Lenzen Heerlerbaan en Read Shop Hoensbroek. En uiteraard in onze webwinkel.
Een presentatie met onder andere fotomateriaal uit het boek vindt u op ons YouTube-kanaal.
 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud