10 jaar Slot Schaesberg ??

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Wij horen u denken: 10 jaar Slot Schaesberg, voor een kasteel uit 1650? Dat klopt, maar eind 2012 heeft de Gemeenteraad van Landgraaf de eerste uitvoerende stappen gezet richting de herbouw van Slot Schaesberg. Het plan ‘Eerherstel kasteel Schaesberg, hoeve en landerijen in het ‘Haesdal’ lag daaraan ten grondslag.

Daarom een terugblik op 10 jaar Stichting Slot Schaesberg. In 10 jaar tijd een droom is uitgegroeid tot een toeristische en maatschappelijke aanwinst voor Landgraaf. Een plek waar ambacht, samenwerken, verbinding en ontspanning samenkomen.
Bekijk het YouTube filmpje voor oude beelden: https://www.youtube.com/watch?v=-fRdj1c1yIA

In 2012 was er nog geen sprake van een bezoekerscentrum op het terrein, maar wel in een voormalige basisschool; ‘t Kakertshöfke. Tegelijkertijd werd de nieuwe website slotschaesberg.nl gelanceerd.

Tien jaar later, om precies te zijn op 17,18 en 19 juni 2022 stond Slot Schaesberg in het teken van de Nationale Archeologiedagen. Tijdens deze dagen kregen de vele bezoekers rondleidingen langs de kasteelrestanten. In het bezoekerscentrum waren foto’s te zien van eerdere opgravingen en de geschiedenis van kasteel Schaesberg. En natuurlijk waren er voor de jeugd historische spellen en konden zij geschminkt worden als prinses of ridder!


Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud