Het leukste uitje tijdens de kerstvakantie!

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Het leukste Romeinse uitje tijdens de kerstvakantie: het best bewaarde Romeinse badhuis van Nederland!

Het Thermenmuseum heeft voor kinderen vanaf 7 jaar een spannende speurtocht ontwikkeld: ‘Lucius & Amaka en het verloren fresco van Coriovallum’. Bovendien is het museum het gehele jaar, dus ook tijdens de Kerstvakantie gratis toegankelijk voor kinderen onder de 18 jaar. Dat maakt het museum meteen een erg aantrekkelijk uitje in de Kerstvakantie.

Lucius en Amaka
Ga mee op ontdekkingsreis

In de speurtocht over de Romeinse kinderen Lucius en Amaka gaan kinderen aan de slag met allerlei opdrachten. Het doel is om de muurschildering, het fresco van Coriovallum (Heerlen in de Romeinse tijd), weer compleet te maken. Zo leren ze spelenderwijs alles over het badhuis en het Romeinse leven van 2000 jaar geleden.

Nieuwste technieken

In de nieuwe ‘hightech’ expositieruimte – met als absolute blikvanger een 100 vierkante meter groot projectiescherm – laat een virtuele gids bezoekers kennismaken met het Romeinse leven in allerlei aspecten. In de expositie vertelt het museum ‘het Romeinse verhaal’: het Romeinse landschap van de huidige Euregio wordt in een versneld tijdsverloop van ochtend tot nacht getoond.
Als bezoeker herken je ook 2000 jaar later delen van dat landschap in de (verre) omtrek van de regio Parkstad. En er gebeurt van alles op het scherm: je ziet het leven van de Romeinen aan je voorbijtrekken. Boeren bewerken het land, de pottenbakker is druk in de weer en soldaten rusten uit in het badhuis. De unieke, 2000 jaar oude opgraving van het badhuis heeft voor het eerst sinds de opening van het museum een looppad. Hiermee loop je als bezoeker letterlijk ‘door de tijd’.
Ook is er een vernieuwde Romeinse audiotour in twee versies, de familieversie om samen met kinderen te doen en de expert audiotour voor mensen die al over meer kennis beschikken van de Romeinse tijd. In de audiotour zijn tal van nieuwe bevindingen verwerkt.

Jonge bezoekers op avontuur in het Thermenmuseum

En er is nog veel meer te zien en te doen in het museum, zoals de hyperrealistische expositie ‘400 jaar baden’ en een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd.
Kijk voor meer informatie op www.thermenmuseum.nl.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud