Themanummer ‘MijnVerleden’ MijnStreek in aantocht

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Nog even geduld – MijnStreek nummer 4 komt eraan. Door allerlei omstandigheden zal het nummer vertraagd bij onze abonnees in de brievenbus vallen. De wet van Murphy speelt ons daarbij parten – ook bij onze drukker en dat zorgt nog eens voor enkele dagen extra vertraging. Ik schreef het al: nog even geduld, maar dan krijgt u ook wat! Een speciaal en extra 56 pagina’s dik themanummer ‘MijnVerleden’. Daarin gaat het allereerst over het dit jaar geopende Nederlands Mijnmuseum en verder over allerlei onderwerpen die daarmee te maken hebben.

Omslag van het themanummer ‘MijnVerleden’

Als er geen verder kink meer in de kabel komt dan gaat het nummer donderdag op de post naar onze abonnees en een dag later worden ook onze vaste boekwinkels van voorraad voorzien.
Om alvast naar uit te kijken hieronder de inhoudsopgave.

VAN DE REDACTIEMijnVerleden – door Koos Linders
THEMAHeerlens nieuwste museum: het Nederlands Mijnmuseum
Het verhaal van de Mijnstreek –door Roelof Braad en Koos Linders
THEMABrief uit Mijnstad Heerlen naar onze kleinkinderen door Koos Linders
THEMA‘Mijn’–herinneringen door Egidius Weerts
THEMAOp naar Kneepkens! door Ben Gales
PORTRETEen vrouw om voor te sterven – Barbara – door Marcel Put
HISTORISCH ACTUEELHet vaandel van de Poolse gymnastiekvereniging van Hoensbroek Symboliek, achtergrond en geschiedenisdoor Frans L. Wojciechowski
INGEZOOMDDe mijnlampencollectie van Cornelis Raedts – door Koos Linders
UITGELICHTMgr. dr. Henri Poels, 1868-1948; Leven en werk van een sociaal bewogen priester en pionier – door Marcel Put
AANGESTIPTdoor Roelof Braad, Anita Quaedackers, Wim Nolten en Marcel Krutzen

Afgelopen jaar werden we door de diverse auteurs goed van kopij voorzien. We maakten de dikste jaargang ooit met opgeteld 200 pagina’s voor de nummers vier die verschenen. En dat terwijl het abonnementsgeld gecalculeerd is op 144 pagina’s, ook in de nieuwe calculatie bij het verhoogde abonnementstarief. Maak dus reclame voor ons tijdschrift! Elke abonnee extra zorgt ervoor dat we het magazine kunnen blijven uitgeven! Als aanbrenger van een abonnee krijgt u een geschenkboek en de nieuwe abonnee ook als hij of zij voor drie jaar intekent.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud