Gezocht: kinderen en kleinkinderen van mijnwerkers voor project ‘kinderen van de kolonie’

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Cultuurwetenschappers Wim de Jong en Susan Hogervorst zijn voor een onderzoeksproject op zoek naar kinderen en kleinkinderen van mijnwerkers in Zuid-Limburg. Door middel van interviews proberen ze erachter te komen hoe het leven van de mensen in Parkstad Limburg veranderde door de mijnbouw.

Het onderzoeksproject heeft de naam ‘kinderen van de kolonie’ gekregen. De onderzoekers baseren een belangrijk deel van hun onderzoek op interviews die ze afnemen met mensen over hun ervaringen, herinneringen en verhalen, ook wel oral history genoemd.

Kinderen en kleinkinderen van mijnwerkers

Werkte uw vader of grootvader in de mijn? Heeft uw familie zich in Zuid-Limburg gevestigd vanwege de werkgelegenheid in de mijnbouw? Of had een familielid een baan gerelateerd aan de mijnen en wilt u meewerken aan dit onderzoek? Stuur dan een mail naar Wim de Jong (wim.dejong@ou.nl). U mag hem ook contacteren als u eerst meer te weten wil komen over het onderzoek of als u niet zeker weet of je de juiste persoon bent waar Wim en Susan naar op zoek zijn.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud